De Stroomvoorspeller van Vlaanderen

De Stroomvoorspeller van Vlaanderen

Wat je allemaal tegenkomt wanneer je onderzoek verricht over windmolens. Vlaanderen heeft gewoon heel veel data ter beschikking.

En zoals het hoort delen ze die informatie ook met alle burgers (3 miljoen gezinnen in Vlaanderen). Het geeft ons een beeld van de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt door zonnepanelen en windturbines. Maar misschien nog wel belangrijker is dat het ook een beeld geeft van hetgeen met die stroom gedaan wordt of kan worden. We kunnen kijken naar data over heel Vlaanderen. Men kan echter ook de focus leggen op enkel de provincie of zelfs de gemeente.

Op de website van Vlaanderen vindt je alle uitleg en op de website van de Stroomvoorspeller zelf kan je naar hartelust rondklikken en je continue verbazen over al die resultaten.

Een voorbeeld van informatie die ik op de website heb gevonden is dat er gisteren op zaterdag 2 maart 2024 in de gehele gemeente Pelt in totaal 13 gezinnen zijn voorzien van stroom die is opgewekt door windmolens die in deze gemeente staan. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk 13 gezinnen zijn voorzien of dat er voor 13 gezinnen stroom is opgewekt en dat die stroom in de realiteit gewoon naar de industrie is gestroomd. Dat soort informatie kunnen we hier niet per sé achterhalen.

Onze nieuwsbrief

Niet iedereen heeft een Facebook account. Als je toch op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Zo ontvang je in ieder geval alle nieuws artikelen die we op deze website plaatsen automatisch in je mailbox.

Contact

Ongeldige invoer
Laten we onze krachten bundelen

tegen meer windmolens in onze LEEFOMGEVING.