Ons protest volop in de pers

Ons protest volop in de pers

Ook al was de groep mensen, die aan de oproep tot protest gehoor had gegeven, niet enorm. Ze waren wel allemaal zeer duidelijk tegen de komst van de nieuwe windmolens.

De opkomst voor het info-moment van Encon was heel goed bezocht. Alle tijdsloten zaten vol. Alles bij elkaar waren er dus echt wel honderden mensen gekomen die graag zouden willen weten wat er nog aan te doen is. Ook de pers was natuurlijk ruimschoots aanwezig. Zowel binnen als buiten werd er gefilmd, gefotografeerd en geïnterviewd. Het resultaat kunt u op uw gemak eens nalezen en bekijken op de volgende plaatsen:

TV Limburg VRT Nieuws De Internet Gazet

Het info moment op zichzelf bood niet erg veel antwoorden op onze vragen. Encon geeft aan als onafhankelijk onderzoeksbureau alle wetten langs de vraag te hebben gelegd. Een deel van de conclusies werden met de burgers gedeeld in een presentatie (welke ik later ook nog zal delen op deze website zodra ik hem ontvangen heb). Persoonlijk had ik bijna medelijden met de jonge kerels die de presentaties moeten houden. Het was behoorlijk lastig om al die mensen met allerlei vragen in toom te houden en tot hun essentie van hun verhaal te komen.

Ook waren er woordvoerders van de 5 bedrijven die de windmolens mogelijk gaan maken, maar ook bij hen waren er geen antwoorden op onze vragen en bezwaren. De grote afwezigen waren natuurlijk de mensen die uiteindelijk wel de lusten gaan ervaren van de windmolens en waarschijnlijk niet de lasten.

De conclusie van het onderzoek is duidelijk:
Het gehele plan voldoet aan de Belgische wetgeving en de aanvraag zal pas worden ingediend na de verkiezingen ;-). We zullen zeker naar de landelijke politiek moeten grijpen om uiteindelijk antwoorden op onze vragen te krijgen.

Onze nieuwsbrief

Niet iedereen heeft een Facebook account. Als je toch op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Zo ontvang je in ieder geval alle nieuws artikelen die we op deze website plaatsen automatisch in je mailbox.

Contact

Ongeldige invoer
Laten we onze krachten bundelen

tegen meer windmolens in onze LEEFOMGEVING.