Even een update tussendoor

Even een update tussendoor

Beste medestanders,

Als actiecomité hebben we al een tijd niets meer gepubliceerd maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet is doorgewerkt.

Daarom hierbij een overzicht van wat we tot nu toe hebben ondernomen en wat iedereen kan verwachten.

Onlangs is er contact opgenomen met een advocaat om het een en ander omtrent het opstellen van bezwaarschriften tegen windmolens te weten te komen. Welke manier de beste is, welke bezwaren relevant zijn en wat de gang van zaken is bij de vergunningsaanvragen van de bedrijven. Hieruit is het volgende naar voren gekomen.

  1. Encon moet een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente die een advies geeft. Maar de uiteindelijke vergunning moet bij de Vlaamse regering worden aangevraagd, gemeente heeft daar geen zeggenschap in. We moeten afwachten tot de aanvraag is ingediend, tot dan kunnen we nog niets ondernemen
  2. Bezwaarschriften moeten binnen 30 dagen ingediend worden. De bedoeling is om 1 juridisch onderlegd bezwaarschrift in te dienen, opgesteld door de advocaat met bijgevoegd handtekeningen van alle bezwaarmakers uit postcode gebieden 3900, 3910 en 3920
  3. Gedurende die 30 dagen willen we een of twee informatiebijeenkomsten organiseren om zoveel mogelijk informatie te geven, handtekeningen te verzamelen om toe te voegen aan het bezwaarschrift en geld in te zamelen om samen de advocaatkosten te kunnen dragen. Mochten we tot aan de de raad van vergunningsbetwistingen (Vlaamse regering) moeten gaan, wat niet zeker is, dan kunnen de kosten oplopen tot max 4000 euro. Bij deze vragen we dan ook om uit solidariteit een bedrag over te maken via de donatielink op deze website.

Wordt vervolgd!

Onze nieuwsbrief

Niet iedereen heeft een Facebook account. Als je toch op de hoogte wilt blijven, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Zo ontvang je in ieder geval alle nieuws artikelen die we op deze website plaatsen automatisch in je mailbox.

Contact

Ongeldige invoer
Laten we onze krachten bundelen

tegen meer windmolens in onze LEEFOMGEVING.